HTML

2008.07.31. 10:36 buzz

Nagy hír:mindenki bekaphatja.



Egész jól kezdődőtt pedig.Mikor beértünk már voltak páran az öltözőben és nolám, ők is pont erről vitatkoztak.Konkrétan arról hogy megfelelő céget még egyik se talált meg hogy ez abszurdum.Kifejtettem nekik a nézeteimet, egyetértettek.Végül lettünk 17en akik vállalták volna a darab bojkottját.De persze már amúgy is újabb problémák akadtak. ugyanis  az öt számlaadó személy már megvolt de egyik sem tudott 3nál több embert magához venni.Ergó a csodálatos számlázós módszerrel a jelenlegi felállás szerint a kórus 15 tagja hozzájut(hat) a pénzéhez (ha mondjuk megbízunk ebben a megoldásban),a másik 40 tag egyelőre hoppon maradt.nekik(künk) gyakorlatilag egyelőre semmilyen alternatívánk sincs.Imrebácsinak benyújtottuk volna a petíciónkat, csaképp ő már el is kezdte csendesíteni a társaságot: hogy semmi értelme lázadozni, meg hogy nyugodjon meg mindenki megkapja a fizetését,meg hogy esetleg megoldható hogy az Alba Regián keresztül kapjuk meg a pénzt(na ebbe a megoldásba még bele tudnék egyezni).Aztán jött a további porhintés hogy ha lázadunk csak magunkal szúrunk ki mert nem a színház fogja elvinni a balhét hanem az alba regia kórus és zenekar drahossal és kneifellel az élükön.Meg értsük meg hogy a színháznak minden fillér számít, mert nagyon gázos anyagilag.stb. stb.

Lényegében ezekkel elérték hogy "leszerelték" az elégedetlenkedők nagyobbik részét, csakhogy a probléma nem talált megoldásra.Igazából még az AR-es megoldás jelentene némi vígaszt egyrészt mert biztosabbnak látom (tudom kin kell levernem a pénzt),meg így elméletileg 0 veszteséggel kinyerhető a pénz.50ezernyi benzínszámlát meg csak összeszedek valahogy,legfeljebb kutat nyitunk a kórussal.

De megint azt érzem hogy átbasztak. Megvezettek. Kihasználnak.Az tette be a kaput amikor láttam hogy a díszletes sokadrendű alkalmazott a megbízási szerződését töltögeti. Állítólag most olyan nagy a kavarodás a színházban és annyira nincsen ember hogy nem tudnának 3 nap alatt 50 szeződést kiállítani. Akkor most elmondanám hogy a szerződések kiállítását egy ember két óra alatt elvégezné. Meg aztán persze az plusz  40%járulékköltséggel járna a színháznak, pedig mint tudjuk 10milla hiányban vannak, és ilyet nem engedhetnek meg maguknak.Odáig fajult a dolog hogy a főpróbát is jeggyel lehet majd megtekinteni holnap.

Hosszú idő óta először olyan feszültséget érzek magamban hogy legszívesebben baltával szétverném valamelyik illetékes fejét.Azt se foghatom föl hogy ennyi szarjancsi vesz körül, hogy a színház a mi bőrünket húzza le amikor próbál kikapaszkodni a szakadékból.Kezd betelni a pohár. Elérik hogy addig ne nyugodjak amíg Vörösmarty színház létezik.Hogy gyűlöljem a színházat.Elkeserít hgy ilyen ocsmányság létezhet és SENKI sem tesz ellene, mert mindenki kussban tűr.

"Ha az igazság nem is szokott győzni - vagy nagyon ritkán -, azért minden igazságtalanságon fel kell háborodni, mert ha mindenki vállat von, nem áll meg a lábán a világ."


     Ancsel Éva  



Aki ismer tudhatja hogy nem vagyok lázongó fajta,de ha ez ki tud hozni a sodromból, akkor már nem semmi dolog lehet...

Tikkasztó nyárközépi nap,városház tér,próba teljes gőzzel.szünetben egy pár statiszta megkeresi az illetékes személyt és fölteszi  a nagy kérdést:"na és a szerződéseinket láthatnánk?"az illetékes már vágja is a sablonszöveget:"majd megkapjátok csak most rengeteg melónk van"

 


Ezt is jól megjósoltam.Leszámítva azt hogya fent említett indokkal egyáltalán nem adnak szerződést,meg mert ugye a pénzügyi hiány.De ezt ne rajtunk verjék már el...

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://buzz.blog.hu/api/trackback/id/tr94594031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pimas 2008.07.31. 15:42:07

erről inkább nem fejtem ki a teljes véleményem, mert még a végén még megütném a bokám.

egyébként én a helyetekben most hagynám ott az egészet demonstrálva, hogy az anyukájukkal szórakozzanak.

XiRo · http://xiro.blog.hu/ 2008.08.02. 15:31:27

De nem értitek, hogy a színház ebbe szarna bele! Nem a színház akarja a Hunyadi Lászlót hanem a Szinetár a Drahos, és a többi laikus. A színház csak felírna egy fekete listára, megrázná a vállát annyit mondva, hogy tökmind1 10 vagy 11 millió..

Elárulom 2 hónap szervezési munka lenne ezzel elcseszve. Szóval nem hőbörögni kell, hanem végig csinálni, és aztán jövőre meg jól meggondoltan nem eljönni.

A lázongást meg hagyjuk a lelkiismeretre, és az önértékelés becses képességére!

süti beállítások módosítása