HTML

2008.07.30. 00:11 buzz

Nem leszünk mi hű kutyája...

Frissítést kér a nép?
most adunk neki!


A színház faszságai második felvonás.

Már írtam a színház geciségeiről és visszaéléseiről.Most ezekhez jön egy kiegészítés.

Ugyebár a székesfehérvári VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZról van szó (ezúttal kifejezetten szeretném hogy dobjon ki a gogle,lássa ország-világ a gyalázatot)

Tehát  részt veszünk a HUNYADI LÁSZLÓ című nagyszabású operában.

Amiért az előzetes megegyezés szerint bruttó 50ezer forintot kapnánk.Mint már lejjebb említettem a pénz kifizetésének hivatalos módja:  megbízási szerződés írása majd 18% adó levonásával a megbízási díj (gázsi) folyószámlára küldése. Minken korrekt, a színházat is a kóristát is köti a szerződés.Azt gondolhatná az ember hogy ez egy nagyon rossz megoldás hogy szerződés,meg hogy kötve vagyok,meg hogy az a geci állam levonja az adót is(ezzel a módszerrel 41000ftot kapnánk kézhez)!Pedig elmondom,van ennél rosszabb.Mégbedig a jelenlegi felállás:

Valaki kitalálta hogy a színháznak sokkal egyszerűbb ha nem pazarolja a pénzét holmi szerződések kiállítására, és a banki utalásra.Sokkal egyszerűbb ha a kóristáknak kiadják a parancsot:csoportokba verődve számlaképes cégektől hozzanak számlát.Ehez jön hogy elméletileg összesen csak 5 cégtől fogadnak el számlát,ez azt jelenti hogy 10esével kell csopotosulni és a cégnek 500.000ftról kell adnia számlát.(pl.:azt mondják hogy a színház vett 500000ft értékben egy rakat  bizbaszt a bizbaszgyártó cégtől)Ezt hívja a jognyelv fiktív számlának mivel a számlát kiállítják de az x darab bizbasz nem kerül át a kereskedőtől a színházhoz,hanem annak árát átutalja a színház, és a cég y összeg (jutalék) levonása után azt kiadja a szerencsétlen kóristáknak. Hivatalosan ( ha nem akarják hogy még adócsalásnak IS minősüljön) a cégnek 25 százalék áfát kell levonnia,amely esetben a delkvensek 37.500ftot kapnak kézhez(számljunk csak! ez 3.500ftal kevesebb mint amennyi a hivatalos úton kifizetésre kerülne)De tegyük fel hogy a cég belemegy a sumákba és nem fizet adót csak levon pár százalék részesedést hogy megérje neki a balhé.DE. Mutasson valaki egy céget aki ilyen kockázatok mellett hajlandó volna 500.000 ropival zsonglőrködni,megfelel a színház kritériumainak,és készpénzes számlatömbböl való számlát ad (amit-tegyük fel- el tudnak sumákolni az éles szemű apeh ellenőrök elől ,ellenben a számítógépes rendszerrel amivel sztem eléggé veszélyes lenne a manőver),tehát ilyen céget nem fogunk találni.Plusz még ha találunk is rengeteg aggály merülhet fel, Például:a lebukás veszélye,átkurhat bennünket mind a színház mind a cég,mert semmilyen hivatalos nyoma sincs a dolognak,aztán meg ez a hercehurca eltarthat hónapokig is ,és már hóban járhatunk mire a pénzünkhöz jutunk.Mondja bárki is hogy ez így rendben van.Jószándékkal és a színházban való megbízással ma már nem sokra megyünk.

Megint sok kerül a már említett fikcióra:Ha nem hajlandóak szerződést adni, bojkottáljuk az előadást,márha sikerül magunk mellé állítani megfelelő számú embert,mert ezesetben elég nagy meggyőző ereje lehet a dolognak.

Terjengenek pletykák hogy bizonyos énekeseket azért nem hívtak idén játszani ,mert tudják róluk hogy felemelnék a hangjukat hasonló helyzet esetén.Egyes mostani énekesek is azért idegenkednek a lázadástól, mert félnek, hogy legközelebb nem hívják őket.

Gyalázat ez kéremszépen....

 

11 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://buzz.blog.hu/api/trackback/id/tr77591994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XiRo · http://xiro.blog.hu/ 2008.07.30. 00:18:53

Toborzó szavaid felizzították a vad oroszlánt szíveinkben! nem hogy bolykottálunk, de megtorlunk!!! Halál az árulókra!

buzz 2008.07.30. 00:29:42

ne dramatizáld túl a dolgot.nem akarom kardélre hányni az egész társaságotCsupán megnézém az arcukat ha az előadáson nem jelenne meg a kórus jelentős része.

süti 2008.07.30. 10:16:42

hűű. én is idetaláltam.
ezmár tényleg gáz. az álomlányok akkor még csak a kezdet volt. hát sok sikert. de ha a többieknek van eszük, csatlakoznak.

Szabi 2008.07.30. 10:35:36

Mostmár inkább Hunyadi László című nagybaszású opera

Perverzmókus 2008.07.30. 13:21:09

remélem tisztában van mindenki azzal, miért egy ilyen utat választottak arra, hogy kifizessenek titeket. nincs épeszű cég, aki bevállalna ekkora rizikófaktorral rendelkező "üzletet", eleve nem is nagy kártérítés ami jut neki, hisz ha 10-en mennek egyszerre, az kb 35 ezer forint és szerintem egy nagy cégnek nem igazán számít 35 ezer ide vagy oda. vagy tévedek?

buzz 2008.07.30. 13:26:17

jól mondod, valóban

pimas 2008.07.30. 16:34:15

akkor viszont azt nem értem, miért vállaltátok el a szerepet? Most, ha arra kerül a sor, hogy nézeteltérések után nem jelentek meg az előadáson, úgymond baszhatjátok az előző két hét fáradalmait, mert pénzt azt nem láttok a színháztól ezesetben.
Szóval még a próbák előtt kellett volna megszólalnotok, mert így lehet, hogy azt mondja a színház nektek, 'köszönjük szépen, kinyílt szeműeknek kívül tágasabb, mi csak az átbaszható réteget keressük.'

buzz 2008.07.31. 00:56:32

a fáradalmakat szarom le úgyse lett volna jobb dolgom,csak az igazunkat sajnálnám.Hogy megint ők győztek.Hogy nem vagyunk képesek egységesen fellépni.stb stb. elkeserítő,komolyan mondom.
süti beállítások módosítása