HTML

2008.07.30. 12:30 buzz

Lázadjunk!

Ugyan a pontos harci helyzetről csak délutánra fogunk képet kapni, néhány dolgot már tudunk.

Valószínüleg nem én vagyok a hülye, mert csak msnen keresztül 4 sorstársunkat szerveztük be, és ők is eléggé föl vannak háborodva a dolog miatt.

Vannak tamáskodók is:

"...hát figyelj, én őszintén szólva örülhetek h. lyuk van a seggemen, tekintettel arra, hogy nekünk lányoknak rohadtul ki kell érdemelnünk azt hogy egy ilyen pénzes melóba bevegyenek, szemben veletek, akiket úgy imátkoztak össze...
én szeretnék jövőre is jönni, de ahhoz az kell, hogy jó kislány legyek, és lenyeljem ezt a gombócot is, mint sok másikat! "

Nagyon úgy néz ki hogy a lányok nagyobb érzelmi nyomás alatt vannak,mert őket válogatták több jelentkező közül, és még jópár lány áll(t) sorba a megüresedő helyekért.(mondjuk ennek már nincs jelentőssége itt, az utolsó napokban) Viszont szerencsénkre a fiúk egyrészt tökösebbek, meg persze a kórus nagytöbbségét alkotják. Valószínű hogy erősen hiányos férfikarral nehéz lenne megtartani az előadást.Talán van esélyünk.

A fent említett tamáskodók azzal is érvelnek hogy így is úgy is megkapjuk a pénzünket, nem kell itt lázongani.Ezzel az elgondolással nem értek egyet.Igazából én csak a szerződés aláírása után aludnék nyugodtan mert akkor garanciánk lenne arra hogy következő hónapban küldik a pénzt.Persze jóhiszeműen feltételezzük hogy szerződés híján a színház (talán) nem merné meglépni azt, hogy nem adja meg a fizetésünket,de azért ezzel a számlás módszerrel így is örülhetünk ha télre eljut hozzánk a pénz.Persze minden csak a jószándékon és a bizalmon múlik.Pedig ma már jószándékkal csak átkúrják az embert...

Meg mégiscsak.Mi ott izzadunk két hete,dolgozunk a színházért, az beszedi a produkcióért a jegyek árát.Apu mondott egy jó hasonlatot: Ha egy öreg néni odamenne a jegyszedőhöz azzal hogy: "Jaj aranyoskám, nagyon szeretnék bemenni megnézni az operát, de sajnos csak jövő hónapban kapom meg a nyugdíjat.Beengedne ingyen?" gondolom ilyen esetben elküldenék a mamókát melegebb éghajlatra.De ennek nem kéne fordított esetben is így működnie? Hogy ha nincs azonnali fizetés ( vagy legaláb szerződés) nincs előadás?

Úgy tűnik itt a színházban a csendes balfaszokat keresik,akikkel ezt el lehet játszani. Aki meg fölemeli a hangját annak viszonlátás' , felkerül a feketelistára. De ha ez a feketelista nagyon megtellik, a színház lehúzhatja a rolót, mert nem lesz aki énekeljen.

És lehetne ezt még fejtegetni a végtelenségig, de nem teszem.Majd jönnek estére a hírek.

Jönnek is.(következő bejegyzés)

 

"S mi lehet ma nagyobb bűn és veszély, mint az a sötét megnyugvás a rosszban, amely kajánul és csüggedten ismételgeti: ez mindig így volt és mindig is így lesz!"

Babits Mihály

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://buzz.blog.hu/api/trackback/id/tr74592606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása