HTML

2008.07.15. 15:28 buzz

Fényképek

Jobb híján (csak hogy azért frissüljön mégis a blog) fölteszem néhány fótós próbálkozásomat -amelyeket nincs pofám (kreditem) fotozz.hu-ra fölrakni-egyuttal rájövök hogyan kell képet berakni a postba.Mint látjátok a blog sablonján már sikeresen végrehajtottam néhány módosítást,de tervezek egy teljes átszabást amelyenk részelteit nem részletezném egyelőre.




A képek ugyebár egy csodálatos ZENIT 12XP-vel készültek. Nem próbálok művészien fotózni, nem ismerem a szabályokat, alapelveket, ösztönből csinálom, meg azért persze pontosan használom a gépet. Bár épp ezért torkolltam le egyik haveromat(merthogy a zenitje mellé tervbe vette egy canon eos 300 vásárlását-amit azóta eszközölt is-hát minek neki mégegy filmes gép, ami csak okosabb,de nem csinál jobb képeket),elültette a bogarat a fülemben,nevezetesen elképzelhető hogy én is veszek egy jobb gépet,pontosabban nem jobbat csak másmilyent,egy digitális tükörreflexest.Versenyben vannak a használt eos 300d-350d,olympus e-10 gépek,minthogy ezek a legkedvezőbb árúak.Ugyebár búcsút mondhatnék a borsos filmhívásnak, a várakozásnak,ellenben azonnal ellenőrizhetném a képeket,és így hatékonyabban dolgozhatnék.A gáz ezekkel a gépekkel csak az áruk,méghozzá annak nagysága.Újonnan 100ezernél kezdődik a legolcsóbb készlet.Használtan ennek fele,kérdés hogy egy egyéves gép mennyire megbízható még. Elméletileg nyár végére 80ezer magyar forintom lesz amit vagy egy saját bőgőre vagy egy fent említett masinára fordítok.Hogy meglesz e a pénz az csak a színházon múlik(annak köcsögségeíről még írok),meg persze azon,hogy valami közbejövő nyavaja nem szívja e el a tőkét.


a mai naphoz hozzátartozik még mégegy fotós megmozdulásom.Valami isteni(?!) sugallattól vezérelve kimentem a kertbe CSIGÁT keresni, azzal a nem titkolt céllal hogy azt kivíve a lovasberényi vasút sínjére...lefényképezzem.Nem tudom mért volna átütő szellemességű kép amin egy csiga a sínen mászik és épp hátranéz,figyelembe véve a tényt hogy azon a vonalon 10éve nem jár vonat.Na majd meglássuk ha kijön a kép...ez is mutatja hogy tényleg ösztönből fotózok és nem irányít holmi józan ész. Legalább az átjáróban áthaladók derültek egy jót benézve a sínre:"nézd valami idióta a sínen fetreng fényképezőgéppel"

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://buzz.blog.hu/api/trackback/id/tr24569435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XiRo · http://xiro.blog.hu/ 2008.07.16. 16:13:43

Hát Barnabás!...
Én már elmondtam, hogy a bőgővel mennyire többre mész...
Sok sikert a pénz elköltéséhez.

Jah és a színházzal kapcsolatban annyi informácíóval szolgálhatok, hogy a beígért 50ezer forint kb 46 vagy még annyi se lesz

Sztem számolj 40nel
azt örülsz a többinek :)
süti beállítások módosítása